středa 20. března 2013

Zprávy z bojiště

Dýšina, západní Čechy, od našeho zvláštního zpravodaje.

Po pondělním nečekaném brutálním ataku zimy dnes jaro zasadilo v boji o vládu nad českým územím tvrdý úder. Bitva začala od brzkého úterního rána, kdy jaro začalo pozvolně zvyšovat teplotu okolí. Zima nebojácně na obranu povolala mocnou zbraň - sněhovou břečku, která útočí zejména na psychiku a morálku běžců a chodců.

Zásadní zlom v bitvě však nastal kolem šesté hodiny večerní, kdy jaro zavelelo do mohutné ofenzívy! A nasadilo těžkou techniku - dělostřelectvo. Bombardování začalo nejdříve opatrně a v malých dávkách, nicméně brzy začalo zesilovat a po chvíli intenzita deště dosahovala velikosti jako při letní průtrži mračen. Náš zpravodaj byl v té chvíli přímo na místě střetu. 

Pohled na bojiště a artilerii z Plzně

Obrana zimy na tento fatální úder vůbec nebyla připravená a zbytky sněhových posádek se rychle začaly stahovat do zákopů, příkopů a jiných obranných postavení. Po tomto drtivém útoku bylo povoláno do zbraně ještě Slunce, které pálilo z velké dálky a hodně nízko nad terénem. Všechno rázem dostalo červený nádech, tak bylo nadslunce jasné, že zima pěkně krvácí! Pod rouškou tmy začalo bláto lačnící po botách mohutně obsazovat pozice uvolněné po sněhu.

Tuto nepřehlednou situaci budeme pro Vás nadále sledovat, buďte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat