úterý 30. října 2012

Pro lepší náladu

Když je takhle hnusně venku. Tak sem přidám fotky z výletu na Poledník na Šumavě, který jsem absolvoval v sobotu 20. října. To byla inverze, takže v nížinách podobně jak dneska nic moc, ale na horách bylo krásně.
Posuďte sami:



Prášilské jezero










Pohled na Velký a Malý Roklad. Vlevo od nich jsou vidět Alpy - Dachstain

Posouvání

Už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak své běhání a svoji výkonost posunout zase o něco dál. Je jasné, že mám ještě veliké rezervy - jednak ve výkonosti, ale i v tréninku. Přeci jen behám ještě docela krátkou dobu a zas tolik toho naběháno nemám. Takže prostoru je mnoho pro zlepšení.

No a proč jsem s tím začal? Důvod je jednoduchý, neboť jsem na dobré cestě mít trenéra. Chystáme běžecký test, toho co dovedu - jak rychle a na jakých tepovkách. A podle toho se uvidí. Docela hodně mi to nabíjí energií, je to další výzva. Motivace do tréninků, do každýho běhu.

Těším se taky na rady. Na tvrdej trénink, který bude bolet :D. Prostě na to být trénovaný. Jako dítko jsem plaval závodně, tak vím co denní trénink obnáší, i když tehdy jsem byl docela flink.

A také toto období je ideální pro promyšlení následující sezóny, závodů, tréninků. V průběhu dalších týdnů se tu určitě objeví moje cíle na příští sezonu. Jaké závody si dám - jedna malá ochutnávka - 6. dubna Hervis Půlmaraton Praha je již jistý! A dál se uvidí. Jaké časy bych chtěl zaběhnout/zabíhat...

A jaké máte cíle vy pro příští sezonu?

MaK

pondělí 29. října 2012

V čem nově běhám

Novinkou podzimu jsou me nove INOV8 Trailroc 245, ktere jsem si poridil asi pred 14 dny. Silnicni Asicsy jsou fajn, ale do terenu nic moc. Zvlast kdyz je ted blato a co nevidet i snih. Nabehano s nima mam necelych 50 km a nachozenych 20 km a je to neskutecne hrava bota. Fakt mi bavi.
MaK

Závody 2012

Za ten necelý rok co běhám, jsem stihnul i několik závodů.
Ten úplně první - Hervis Půlmaraton Praha 31.3.2012


No já musím mít cíl, tak jsem zvolil pro začátek.

V běhání mi to neodradilo, ale dělal jsem na bakalářce, tak další závod byl až 17.8.2012 - Run-Up Plzeň. Taky pěknej záhul.

Načež přišel běžecký podzim a závodů přišlo víc a je možné už hovořit i o osobácích.

Jako první 8.9.2012 - Mattoni Grand Prix - 10 km. No první desítka jako závod, ale lepší čas než desítka v rámci půlmaratonu - a dostal jsem se pod hodinu, i když se mi moc dobře neběželo.

26.9.2012 - Geofyzikální běh - 5.8 km, takový pěkný krosík v Praze v Kunratáku. Vytáhl mě kamarád, který ho doběhl o víc jak deset minut dřív než já na druhém místě.



30.9.2012 - Běchovice - Praha -  10 km  a překonaný osobák! Je to sice stále ještě pomálu, ale zlepšuju se. Číslo 1378..

No a vrchol sezóny - 6.10.2012 - Hervis Půlmaraton Plzeň. Taky osobák, ale stále ještě jsem se nedostal pod 2 hodiny a to pouze o minutku a 10 vteřin.

 

Zdá se, že to je pro tento rok vše. Na žádný další závod se letos už asi nechystám a budu se věnovat přípravě. Jediné o čem uvažuji je Mikulášský běh a běh na Silvestra, které se konají i v Plzni. Toho se nejspíš zúčastním, ale jako závody to neberu.

The Beginning - Začátek

Blíží se den, kdy jsem před rokem poprvé vyběhnul a tím si docela změnil způsob života. V té době jsem také začal navštěvovat bežecké blogy, které byly dost inspirativní. A zasely ve mě touhu, chuť si taky zablogovat, vypsat se, podělit se s dalšími. No tak je to tu.

Tenhle blog by měl být o mém běhání a celkově sportování, koníčcích a tak různě - "z natáčení". Konkrétní obsah přijde sám.

Tak příjemné čtení. Doufám v komentáře a postřehy!!

MaK!
Run to be free.